Tid att förverkliga drömmar

Efter att framgångsrikt ha byggt upp EGN Sverige från start sedan 2008 lämnar Jan Liljero nu vd-rollen efter 9 år. Ny vd är Daniel Stenmark, tidigare försäljningschef på EGN Sverige sedan drygt fem år.

Jan kommer att fortsätta sitt engagemang inom bolaget som mötesledare för några grupper, hålla introduktionsmöten för nya medlemmar och som krönikör i EGN Magazine. Han blir också kvar som delägare och styrelseledamot. Jan älskar sitt jobb och förklarar att han tycker att man skall lämna när det känns som bäst - och att det gör det nu:

”Tillsammans med ett fantastiskt team av medarbetare och mötesledare har vi utvecklat en affärsmodell och bärande kultur som jag är stolt över. Jag älskar mitt jobb och har fram till nu jobbat på med oförtruten energi och framåtanda, men har de senaste två åren förberett mig för exit. Det är ett moget beslut för både mig och organisationen. Möjligen kommer min person saknas, men kulturen och drivkrafterna ger inte efter för att jag lämnar vd-rollen.”

Efter 38 operativa år med mycket jobb och kalendern som veckans rättesnöre, berättar Jan att det nu kommer att finnas tid för ännu fler egna val:

”Det är dags att öppna upp för förverkligande av nya drömmar som jag bär inom mig. En dröm som min fru och jag haft är att få göra en lång cykelresa. Den förverkligas nu med start den 26 maj på Sicilien och mål Stockholm.”

Här kan du läsa mer och följa det 425 mil långa cykeläventyret.

2016 fick EGN Sverige VA:s utmärkelse ”Årets Superföretag”, företaget är ”Great Place to Work-certifierat" och alla EGN:s mötesledare har efter examination nyligen erhållit ”EGN Chairs Academy Certification”. På frågan vad som har varit roligast under resans gång svarar Jan att han är ”purpose driven” och att värdeskapandet varit han enda fokus sedan start:

 ”Att rekapitulera åren och vad som varit roligast kan jag inte uttrycka på bättre sätt än att det är en varm känsla av möten med medlemmar där vänskap och generositet bildat en stor vågrörelse av värdeskapande – såväl professionellt som personligt.”

Men mest nyfikna är vi nog alla ändå på vilken som är Jans största lärdom. Efter 38 yrkesverksamma år, som anställd, företagsledare och grundare och dessutom som mötesledare av hundratals möten om året känns EGN:s före detta vd som en guldgruva gällande insikter i chefers vardag och ledarskapets utmaningar:

”Den som känner mig eller läser mina krönikor vet att jag har många riktmärken för ledarskap. Min största lärdom är chefer lätt fastnar i att tro sig förstå det mesta, att veta vad som skall göras – men sedan inte får det gjort. Genomförandekraften är helt avgörande för att lyckas.”

Jan berättar avslutningsvis att han har stort förtroende för Daniel som nu tar över med fokus på framtiden:

"Jag vet att han kommer att fortsätta värna om våra värderingar och utveckla vårt nätverk och jag önskar honom ett stort lycka till.” 

Här kan du läsa Jans krönikor.