Några snabba med mötesledare Åsa Lindell

Åsa Lindell är en av Sveriges mest erfarna inom området möteskultur och har utbildat, coachat och föreläst för ett stort antal företag och organisationer. Hon har tidigare varit kommunikationsdirektör hos Schenker, Stena Line och Lindex. Idag arbetar Åsa som managementkonsult, förändringsledare, moderator, mötesledare och är utbildad coach. Åsa har också erfarenhet av föreningslivet, bland annat som regionchef för Företagarna och generalsekreterare i StyrelseAkademien Väst. Hösten 2013 debuterade hon som författare när hon gav ut boken "En fot i golvet".

Åsa var en gång en av Sveriges första miljöchefer och drivs av att skapa meningsfulla och gärna roliga möten – hon arbetar med möteskultur sedan fem år och tycker det är dags att fler inser och tar tag i potentialen med verksamhetens möten.

- Potentialen är enorm. Många ser möten som strategiskt viktiga, men långt ifrån alla är nöjda med hur de presterar före, under och efter sina möten. Vi vet att i snitt så uppfattas ungefär 50 procent av tiden i mötes-Sverige som ineffektiv och nästan hälften av våra möten saknar tydligt syfte och mål.

Åsa tycker inte bara att möteskultur är viktigt. Hon arbetar professionellt med verktyg som stödjer utveckling av en möteskultur. Hon bidrar internt med sina kunskaper och kommer inom kort att börja gästföreläsa i EGN:s grupper om hur man skapar effektivare möten med effekt. Syftet med föreläsningen är att få en ökad förståelse för möteskulturens potential, förståelse av vikten att ha en medveten möteskultur och vad man som företag/organisation kan tjäna på det, få goda exempel på hur en förbättrad möteskultur skapat verksamhetsnytta och få med sig konkreta tips på hur man kan ta sig an sin möteskultur på ett strukturerat sätt.

När Åsa kom i kontakt med EGN kände hon inte till företaget, men det var handen i handsken direkt.

- Jag fick snabbt en bra bild av verksamheten, där jag gärna vill lyfta fram blandningen av struktur och plats för öppna samtal, där det finns tid för reflektion och att verkligen mötas.  Jag tror att det är en bristvara idag; att ha tid att tänka färdigt, lyssna både på sig själv och andra, och utifrån det få med sig idéer som bidrar både till verksamheten och till den egna utvecklingen. Därför behövs EGN!

Åsa leder bland annat grupper inom miljö, innovation och R&D. Hon tycker att innovation är jättespännande och tror att det finns ett behov i alla verksamheter att tänka till på hur en innovationskultur, där fler i verksamheten bidrar till förnyelse och utveckling, kan utvecklas. Med den förändringstakt vi lever i idag är detta enormt viktigt, menar hon. Åsa tror och hoppas att hållbarhet och CSR är frågor som äntligen är här på riktigt och att de framåt har den strategiska plats de förtjänar. 

- Det jag ser är en ökad helhetssyn, där ju själva hållbarhetsbegreppets olika delar bidrar, och jag tror att när man börjar titta på hållbarhet och CSR utifrån ett varumärkesperspektiv (inklusive värdegrund), då börjar det bli fler som tar ägandeskap och engagemanget blir just mer strategiskt. Det jag kanske hoppas mer på är tydligare kundkrav – där vet jag av egen erfarenhet att det får skjuts på arbetet.

Vill du dela med dig av ett bra exempel på konkret värdeskapande som du mött i någon av dina grupper?

- Ja, det skapas värde varje möte, men jag minns ett tillfälle där det gjordes en presentation inom området omvärldsbevakning och flera i gruppen tände till och gick hem och utvecklade just detta. Det blev också ett projekt mellan två i gruppen. Vi har sedan följt varandras framsteg.

Du brinner för att skapa meningsfulla och roliga möten. Vad gör du när du inte möts?

- Då reser jag gärna, lyssnar på musik, åker skidor eller sysslar med improvisationsteater, och så är jag en vandrare.