"Jag tror att alla personer i ledande befattningar mår bra av att vara med i ett nätverk som EGN"

EGN Sverige var nätverkssponsor till Årets Ledare, tidningen Affärsvärldens flaggskepps-event, där Årets Ledare 2016 presenterades. 8 VIP-platser stod till förfogande och de medlemmar med längst medlemskap i de äldsta nätverksgrupperna bjöds med. 

Jan Liljero, vd EGN Sverige, berättar att det är en stor glädje för EGN att få uppmärksamma åtta medlemmar som varit med sedan EGN Sverige etablerades:

"Att höra vad nätverket betytt både för profession och personlig utveckling är en ovärderlig inspiration till vårt fortsatta arbete att skapa värde."

Roger Höglund, Kommunikationsdirektör Huddinge kommun och medlem i EGN, har varit med i nätverket sedan 2009 och var en av deltagarna på Årets Ledare:

”Jag kände mig naturligtvis mycket hedrad över att bli inbjuden och uppskattade evenemanget. Det var väldigt trevligt att träffa andra personer från EGN:s nätverk och att se själva prisutdelningen."

Vinnaren av Årets Ledare 2016 blev Jonas Wiström, ÅF, som med personliga relationer, smarta förvärv och hårda siffror har byggt upp ÅF från en liten, fragmenterad förlustverksamhet till en topprankad höglönsam branschjätte.

Roger har som sagt varit EGN-medlem i många år. Han berättar att nätverksmötena stundtals krockar med interna prioriteringar:

”Jag har ett ganska utsatt jobb. Nätverket har då kunnat fungera som en trygghet och en inspiration. Jag har också använt nätverket för att testa nya koncept. Feedback från gruppen har varit ovärderlig. Jag tror att alla personer i ledande befattningar mår bra av att vara med i ett nätverk som EGN.”

8 år är lång tid, jag frågar Roger hur det kommer det sig att han varit trogen EGN. Har du inte varit sugen på att testa något annat nätverk?

"EGN har fungerat väldigt bra för mig – det har inte funnits anledning att byta. Ett år satt jag samtidigt i ett särskilt nätverk i min bransch, men det blev för mycket navelskådande. Jag gillar bredden och variationen i de verksamheter som nätverksmedlemmarna i min EGN-grupp representerar."

Som den nätverksveteran han är, delar Roger såklart sina bästa nätverkstips med oss:

"Våga vara öppen och därmed inspirera de andra i nätverksgruppen. Genom att visa ledarskap på detta sätt bjussar andra på sina erfarenheter, nederlag och segrar. Bara genom en genuint äkta diskussion kommer gruppen vidare i sin utveckling."

Här kan du möta fler EGN-medlemmar.