Hur tänker framgångsrika ledare?

Ett nyhetsbrev från Executives' Global Network Sverige
 
 


 

Hur tänker framgångsrika ledare?

PERSPEKTIV Vad du säger har betydelse. Vad du gör har ännu större betydelse. Det är viktigt att dessa två håller ihop, annars tappar du trovärdighet. Men ännu viktigare än båda dessa två är vad och hur du tänker.

Leder du den digitala transformationen?

NÄTVERKSNYTT › I så fall kan vi erbjuda dig ett nätverk med likasinnade – vår nya nätverksgrupp Business Transformation är ett förtroligt forum där du kan dela erfarenheter och få tid till reflektion. I höst startar EGN ett nytt nätverk för dig som leder den digitala transformationen.

LIKE⭐️A⭐️BOSS podcast

PODCAST › I avsnitt fyra intervjuar vi Annika Ramsköld, Vice President Corporate Sustainability på Vattenfall, kring ämnet hållbarhet. Hon säger ”Jag vill inte ha en hållbarhetsstrategi….”. Lyssna till fler av hennes kloka tankar i detta avsnitt som släpps 30 augusti.

Lean och agilt - projektledning i tiden

NEDSLAG › Att ersätta den klassiska ”striden om resurserna” med en samlad bild av läget och tillgänglig kapacitet, kan skapa både fokus och trygghet i verksamheten. Följ med på ett av hundratals EGN-möten och lär dig mer om fördelarna kring lean och agilt.

Jag nådde glastaket

MEDLEMSBLOGGEN › Jag har alltid tagit mycket ansvar, alltid mer än jag behöver, men det är nog först här i Tyskland som uppskattningen finns där fullt ut. Att vara inkluderad, istället för exkluderad, gör en oerhörd skillnad på många olika sätt.

Intryck från Almedalen

TILLBAKABLICK › EGN fanns på plats i Almedalen för att dela våra bästa nätverkstips, skapa intressanta möten mellan människor, nätverka, lyssna, hämta inspiration och fika! EGN Magazine haffade Ann Keve Isaksson, Business Development Manager på EGN, och ställde några frågor om hur det var på plats.

Medlemskap
Vill du veta mer om professionellt nätverkande och vilket värde det skapar i ditt ledarskap och i din profession?

 
Här följer ett urval av artiklar från Motivation.se

Är ditt jobb meningsfullt?

MOTIVERA › De flesta människor drömmer om att bli framgångsrika i karriären och i livet. Men vad är egentligen framgång? Är det att nå exakt den position man alltid har drömt om? Är det att tjäna mest pengar, nå den högsta maktpositionen och bli beundrad av omgivningen? Eller är det någonting annat?

Back to business – så blir du kreativ i höst
COACHA › Känns det trögt och omotiverat att sätta igång igen efter sommarens semester?
Har du varit mobilfri, fri från mailen, fri från att fatta beslut och prestera hela tiden? Kanske har du legat i hängmattan och inte gjort så mycket, kanske har du tagit promenader på stranden eller strosat runt i naturen. Och funderat på dagens viktigaste fråga: ”Vad ska vi ha till middag idag?”
Du har varit i nuet och din hjärna har lugnat ner sig och fått kontroll på tankarna.
Så slipper du skriva i onödan
PLANERA › Onödigt arbete - det vill jag verkligen inte lägga tid på. Jag gissar att vi har det gemensamt, du och jag. Ändå är det något de flesta av oss ägnar en hel del tid åt.
Ensamhetens fram- och baksida
LEDARSKAP › Som chef har du hela tiden medarbetare runt omkring dig: Någon pockar på uppmärksamhet. Någon vill stämma av något. Någon vill ha hjälp att prioritera. Någon vill ha ett klargörande. Detta är ju själva poängen med organisationen... som ledare kan du inte fullfölja verksamhetens uppdrag på egen hand, utan ska snarare ha fokus på att styra, leda och följa upp i syfte att säkerställa att medarbetarna gör rätt saker på ett effektivt sätt så att ni tillsammans skapar största möjliga nytta och värde för kunden. Med andra ord, du är inte ensam, men innebär det att du aldrig känner dig ensam?
Balans i obalansen
HÄLSA › Vi kan lika bra slänga ut tanken på balans med badvattnet. Det skapar bara stress att sträva efter den perfekta balansen i livet, hur många kurser vi än går på. Det är vettigare att finna en balans i obalansen. Att ständigt jaga perfektion är både ohälsosamt och ineffektivt.
Executives' Global Network Sverige AB
Telefonvägen 30 | S-126 26 Hägersten
Email: egnmagazine@egn.se | Telefon: 08 21 07 22 | Telefax: 08 21 07 23
Ansvarig utgivare:
Jan Liljero I jan.liljero@egn.se I 0708 155300
Redaktör:
Joanna Törngren Redebrandt I joanna.redebrandt@egn.se I 0725 238181
 
Sociala medier: