Hon finansierar resan genom att hyra ut lägenheten och båten

Vi är på väg in i en ny värld där 1900-talets värdeutbyte ersätts av co-operation, man arbetar tillsammans på en plattform där man vet exakt vad någon vill ha exakt när de vill ha det. Delningsekonomin med de stora nätplattformarna Uber, Airbnb och DogBuddy i spetsen har fått fäste och möjliggör entreprenörskap i mikroformat. Någon som tar tillfället i akt är Cecilia, nätverksrådgivare på EGN Sverige, som har hyrt ut lägenheten via Airbnb hela sommaren samt två helger nu i september.

Eftersom såväl bokning som betalning sker via plattformarna kan vem som helst relativt enkelt ta sina ägodelar, sin kunskap eller sin tid och skapa en affärsverksamhet. Någon som tar tillfället i akt är Cecilia, nätverksrådgivare på EGN Sverige, som har hyrt ut lägenheten via Airbnb hela sommaren samt två helger nu i september.

Oj vad spännande, och lite läskigt väl? Vågar man hyra ut sitt hem till någon som man inte känner?

"Det har funkat jättebra! Hade diskussioner kring tilltro hemmavid innan beslut; vågar vi? Tänk om det händer något? Vi kom fram till att man bara måste besluta sig, väljer vi att hyra ut så har vi också valt att lita på människorna som ska hyra. Kanske har vi haft tur, men alla har lämnat lägenheten i samma skick som de fått den, städad och fin."

Wow, vad modigt! Får jag lov att fråga vad ni tar per natt?

"Ja, vi tar 925kr/natt. Vi har medvetet valt att inte vara så dyra trots 7 sängplatser. Har sett uthyrningen som en win-win då vi ändå är ute med båten hela sommaren och nu på hösten åker vi till landet.” 

Vad kul att ni hittat ett sätt som fungerar för er, ska ni hyra ut fler gånger?

"Några av de som hyrt reser ofta och vill gärna komma tillbaka. Kanske ger vi oss på att byt-låna lägenhet med någon. Eller så hyr vi ut både lägenhet och båt och reser iväg!”