Gör intryck för att göra avtryck!

EGN Magazine haffade Gunilla Lundqvist, Brand Manager och mötesledare EGN Sverige, och bad om 3 snabba experttips om hur och varför det är viktigt att vara medveten om och bygga sitt personliga varumärke i nätverkssammanhang. 


Gunilla tipsar!

  • Engagera dig med andra inom ditt expert- eller intresseområde.
  • Var ärlig, engagerad, nyfiken och intresserad av andra - då knyter du genuina kontakter.
  • Ha en plan för vilka budskap och vilken känsla du vill förmedla till dem du träffar. Säg det du vill vara känd för och bjud gärna in till fortsatt dialog efter mötet.
  • Ambassadörer är ett modeord i tiden och vad det handlar om är att om du är sann, äkta och tydlig så pratar andra om dig med din röst, när du inte är med. Du kan bli rekommenderad för att det är tydligt vad du kan, står för och vill göra.
  • Uppdatera dina sociala medier med adderad känsla om vad du vill, dina starka sidor och visa din personlighet i texten.
  • Var aktiv i de forum som pratar om dina kärnfrågor och hylla andra.

Gunilla slår ett slag för att vara äkta och att våga vara sig själv, hon poängterar att det är först när du blir intressant som du kommer att finnas med på tankekartan:

"Var sann och äkta! De varumärken som väcker en känsla och skapar samhörighet är vinnare, det fungerar likadant för människor. Ge inte bara information, utan klä ditt budskap kring just dig med intressanta vinklar. Varför inte med små berättelser eller anekdoter?"

Gör dig valbar

Det är viktigt att vara tydlig med vem man är och vad man kan, för att bli valbar. Det är inget nytt att människor vänder sig till sitt nätverk med personliga och professionella vänner när man söker svar eller vill bolla en tanke. Det som kanske är nytt är att det idag finns många fler vägar och plattformar för att söka information och skapa dialog.  

"Gör intryck för att göra avtryck! Att göra en plan som kommunicerar vad man kan, vill och brinner för, precis så strategiskt som i sitt arbete, är ofta något som blir lagt åt sidan. Gör inte det, utan gör dig ihågkommen, valbar och nåbar."

Var dig själv

Du har hela ditt liv tränat på att vara just DU, det har ingen annan. Dina egna unika egenskaper och erfarenheter kan aldrig kopieras.

"Lita på dig själv, finn din kärna och utveckla hur du kommunicerar den. Vi är oftast vår egen absolut tuffaste kritiker så börja med att bli mer stödjande och modig mot dig själv som du är mot andra. Bli din egen ständigt positiva och närvarande coach i projektet att skapa just ditt unika personliga varumärke för att briljera "on stage”."

 

Här hittar du fler av våra experttips på temat nätverkande.