Goda erfarenheter från att implementera effektiva möten

Erica Gruvberg är kommunikationsansvarig på biopharmaföretaget AbbVie och har tidigare arbetat med kommunikation på AstraZeneca i många år. Erica berättar att hon är en social person som får energi av att vara med i EGN. 

- Jag hörde talas om EGN via en kontakt i sociala medier och när jag läste mer om nätverket tyckte jag det lät intressant och anmälde mig. Det är utvecklande att utbyta tankar och idéer med personer som har liknande utmaningar men i andra sammanhang. Det kan verkligen ge nya infallsvinklar!

Ericas engagemang drivs av att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom och att verkligen inkludera patienterna i det hon gör. 

- Det är många som säger att de gör det, men färre som faktiskt gör det på riktigt. Där tycker jag att AbbVie gör skillnad. Vi engagerar oss även i en långsiktigt hållbar sjukvård, vilket är en stor utmaning, både i Sverige och globalt, framöver.

En sund balans mellan arbete och privatliv är något som hon ser till att prioritera. 

- Det viktigaste i mitt liv är min man och mina två barn. Vi gillar att resa och upptäcka världen tillsammans och jag vill gärna förbättra den lite på vägen också.

AbbVie har nyligen tagit fram stöddokumentet ”Hur vi möts – 7 punkter för effektiva möten”.  Erica förklarar att samtliga anställda har fått spelreglerna i både tryckt och digitalt format, vidare har de även förstorats och satts upp i alla konferensrum som en påminnelse. Punkterna innehåller bland annat tips om hur vi bjuder in till möte, att vara tydlig med förväntade förberedelser och agenda, att begränsa antalet deltagare och att försöka boka möten på 45 minuter istället för 60 minuter. 

- Det tar såklart tid att förändra företagskulturen i grunden, men enkla och konkreta förslag till förändring ger resultat, så det kan jag verkligen tipsa om!