Genom elchocker och antidepressiva tillbaka till topprestation

Möt Annica Bjurfors, hr-chefen på LRF, som trots omgivningens motsträvighet stöttade sin toppresterande medarbetare genom depression tillbaka till toppresterare.

Annica Bjurfors är en fantastisk kvinna, en ”sån” som jag önskar att jag hade som chef (om jag någon gång skulle byta ut den fantastiska jag redan har). Hon delar generöst med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Jag får en känsla av att Annica är härligt ”rivig”, hon är erfaren och räds inte att säga vad hon tycker, samtidigt ger hon intrycket av att vara en empatisk och varm person. Vi kommer i kontakt med varandra genom ett EGN-möte där hr-chefer träffas för att diskutera psykisk ohälsa och Annica berättar sin historia för EGN Magazine.

Annica anar oråd och erbjuder hjälp

Annica berättar att hon hos en tidigare arbetsgivare hade många ambitiösa och duktiga medarbetare kring sig. Hon märkte att, vi kan kalla henne för Sara, verkade olycklig och ur balans.

"Sara var en toppresterare, talangfull och en av de bästa medarbetare jag jobbat med." 

Annica berättar att hon har en god relation till sina medarbetare, att det krävs tillit och förtroende i grunden om man ska kunna hjälpa någon ur svåra situationer.

"Jag märkte att det var något som inte riktigt stämde med Sara. Hon presterade fortfarande på samma nivå, men jag fick signaler. När jag pratade med henne berättade hon om sömnsvårigheter och oroskänslor. " 

Feldiagnostisering  och irritation 

Sara erbjöds hjälp genom företagshälsovården av en läkare som var specialiserad inom psykiatrin. Läkaren gjorde en snabbscanning och Sara fick svara på frågor, läkaren kom fram till att hon inte var deprimerad och hon fick insomningstabletter. Detta var i slutet på oktober. Annica kände på sig att det var något som låg bakom sömnsvårigheterna och eftersom Sara, trots insomningstabletter, fortsatte att ge signaler som indikerade på sinnesnedstämning så ringde Annica upp läkaren och ifrågasatte diagnosen:

"Jag ringde upp och sa att ”det här duger inte, det är inte rätt, det är något annat än sömnproblem som ligger bakom”. Läkaren blev arg och irriterad, och tyckte inte jag skulle ifrågasätta hennes diagnos.  Som chef och medmänniska är det jätteviktigt att stå på sig och lita på sin magkänsla."

Från full produktivitet till elchockbehandling på en vecka

Annica släppte inte frågan. Sara själv kunde inte riktigt sätta fingret på vad det bakomliggande problemet var. En dag ringde Saras föräldrar till Annica och berättade om oron över dottern. Annica förklarade att hon drev frågan ur arbetsgivarperspektiv och fick stöttning från familjen, som valde att gå vidare inom den privata vården. 

"Sen gick det oerhört fort. Sara gick från att vara fullt produktiv till apatisk, djupt deprimerad, till antidepressiva och elchockbehandling på en vecka. Detta var i början av november. Hennes mamma ringde mig och berättade att Sara skulle läggas in och inte längre kunde arbeta." 

Förvånad över omänsklig och krass människosyn

Till saken hör att Sara var visstidsanställd. Hon hade tidigare under hösten blivit erbjuden en tillsvidareanställning, men avböjt då hon ville testa något annat. Annica erbjöd utbildning och var tydlig med att hon ville behålla Sara, något hon höll fast vid även när det ”hettade till” och blev tuffare tider.

"Jag är fortfarande förvånad över vilken omänsklig och krass människosyn många faktiskt har. Under den här tiden blev jag ifrågasatt kring min tro på hennes framtida prestation."

Annica och Sara höll kontaken och när Sara skrevs ut strax innan jul träffades de. Sara var på väg tillbaka och Annica försäkrade henne om att hon såg hennes potential, trots att hon gick igenom en livskris.
"Vi hade ett fint samtal. Trots biverkningar som exempelvis minnesluckor var Sara på bättringsvägen. Jag stöttade och coachade henne, sa att hon var välkommen tillbaks när hon ville." 

Tillbaka på heltid efter ett halvår

I mitten av februari var Sara tillbaka på jobbet.

"Sara hade tidigare lidit av lättare höstdepressioner. Vi försåg henne med en verktygslåda som bestod av bland annat ljuslampa, samtalsstöd och anpassade arbetsuppgifter från vilka vi lyft bort de tuffaste delarna. I slutet av mars var Sara tillbaka på heltid och efter ett år hade hon trappat ner och slutat helt med antidepressiva, hon var helt symptomfri och återigen toppresterande." 

Annicas tips och råd

Annica berättar att Saras familj är oerhört tacksam för arbetsgivarstödet som deras dotter fick, något som hela tiden var självklart för Annica.
"Det handlar om att tro på sina medarbetare. Tro på att de både vill och kan. Har man sett att det finns en förmåga tidigare, så fortsätt att tro på individen. För mig är det självklart. Jag skulle aldrig kasta ut en medarbetare på grund av psykisk ohälsa, även om jag kunde." 

En betydande framgångsnyckel är, enligt Annica, att arbeta tillsammans. 

"Försök att samverka med familj och andra närstående. Tillsammans blir arbetsgivare och närstående starkare och kan hjälpas åt att stötta och peppa ännu bättre."

Med empati och rätt insatser är det fullt möjligt

Empatisk förmåga är en oerhört viktig förmåga för chefer och Annica menar övertygande, att med rätt insatser är det fullt möjligt att få tillbaka någon som är riktigt under isen. 
"Det går absolut att få tillbaka en medarbetare som drabbas av psykisk ohälsa. Det kostade lite, men jag fick tillbaka tusen gånger om, så det var verkligen värt det. I Saras fall handlade det om en kemisk process. Depression behöver inte komma tillbaka, men man behöver så klart vara uppmärksam på signaler.  Sara kan dock alltid ta stöd i sin verktygslåda i sitt fortsatta liv. Hon har verkligen gått igenom en personlig utveckling. Sara är en av de bästa medarbetare jag haft i mina team genom mina år som hr-chef."