Energigivande lunchföreläsning lockade

I slutet av januari träffades nyfikna EGN-medlemmar på Aveqia där EGN, tillsammans med ledarskapssajten Motivation.se, anordnade en energigivande lunchföreläsning på temat förhandlingsteknik.

Lars-Johan Åge är doktor vid Handelshögskolan i Stockholm, utbildad i förhandling på Harvard Law School i USA och listad i Dagens Industri som en av Sveriges populäraste föreläsare. Han har forskat i förhandlingsteknik och vad som styr oss människor i en förhandlingssituation.

Hela livet består av olika typer av förhandlingar – både på jobbet och hemma. Under lunchen fick sällskapet ta del av Lars-Johans slutsatser i form av en nytänkande modell och konkreta verktyg att ta med sig in i nästa förhandling.

Sammanfattningsvis menar Lars-Johan Åge att begrepper ”win-win” inte alls lämpar sig när det kommer till förhandlingar, utan att ”Happy Happy” istället är det man ska sträva efter. Det vill säga: se inte en förhandling som en tävling, utan som ett långsiktigt samarbete. Föreläsningen var mycket uppskattad.

 

Du kan se hela föreläsningen här.

Här kan du läsa intervjun med Lars-Johan Åge.