EGN Sverige - ett av ”Årets Superföretag”

EGN Sverige fick överraskande en mycket hedervärd utmärkelse som ett av ”Årets Superföretag 2016”. Bland Sveriges drygt fyrahundra tusen aktiebolag har 580 stycken, det vill säga några promille, identifierats av Veckans Affärer som de allra mest framgångsrika under de senaste fyra åren. 

Veckans Affärer och Bisnode har för tolfte året i följd granskat samtliga svenska aktiebolag som under det senaste räkenskapsåret har omsatt minst 10 miljoner kronor (utifrån parametrarna tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur, finansiering). 

De sex parametrarna har sedan jämförts med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet, detta för att göra jämförelsen konjunkturoberoende och storleksneutral. Bedömningen har gjorts årsvis av räkenskaperna för de senaste fyra åren. 

Jan Liljero, vd EGN Sverige:

”Vi gläds mycket åt utmärkelsen, men kommer aldrig att ha fokus på detta. Vi drivs enbart av ett djupare syfte – att skapa bästa möjliga värde för dig som medlem. Ett fokus som vi aldrig någonsin kommer att kompromissa med.” 

Veckans Affärers lista över superföretagen omfattar i år 580 företag och du hittar den här