"Det var kärlek vid första ögonkastet”

När han som 28-åring gick in i rollen som sektionschef på Saab blev han en av bolagets yngsta chefer. Raymond Basudde, medlem i nätverksgruppen "Unga Chefer", berättar att det var en sensationell känsla när han i våras fick uppleva hur Sveriges genom tiderna största exportaffär och en ny generations flygsystem, nya Gripen E, rullades ut.

Raymonds nätverkstips

  • Var dig själv
  • Var öppen och generös
  • Bjud på dig själv
  • Ofta är vi stressade, var härvarande när du är på nätverksmöten
  • Var nyfiken och visa intresse
  • Sök inspiration och energi
  • Visa respekt, håll inte på med mobilen
  • Gör lite förarbete/research om du vill ha koll. Många kanske är rädda att blotta sin okunskap, läs på i så fall

Man skulle nog kunna kalla honom för en ”nätverksexpert". Första gången jag träffar honom är på ett möte med EGN:s nätverksgrupp "Unga chefer" och jag känner snabbt att Raymond är en öppen och generös person. Han ler mycket och sprider positiv energi i gruppen. Vi pratar om nätverk, allesammans där på mötet, och Raymond förklarar:

”Det blir vad man gör det till. Om man är öppen och generös får man väldigt mycket tillbaka."  

Jag blir nyfiken på honom och frågar om jag får intervjua honom i EGN Magazine, sagt och gjort – vi hörs för att prata vidare:

”Det är faktiskt lite lustigt. Jag bjöds in till att medverka i en av era konkurrenters nätverk, men min chef hade fått varma rekommendationer om EGN. Att ni kunde erbjuda en grupp för just Unga Chefer var unikt och passade mig perfekt, så jag bjöd in mig själv och är jättenöjd med min grupp - som fungerar väldigt bra. Som ung chef känner jag mig många gånger ensam och det är skönt att ha andra unga chefer i samma situation att dela erfarenheter och benchmarka med.”

Handplockades till Saab under studietiden

Raymond handplockades till Saab under sitt sista år på Mälardalens högskola 2008. Raymond berättar att han kom till Sverige från Uganda när han var 9 år och växte upp i Sundsvall.

”Jag har alltid varit intresserad av teknik och flyg så efter gymnasiet flyttade jag hemifrån och läste tekniskt basår vid Linköpings universitet.”

Direkt efter året i Linköping gick Raymond en utbildning i flygteknik vid Mälardalens högskola i Västerås. Åren gick snabbt och när examen närmade sig fick han ett erbjudande om att komma in som studentkonsult och prova på hur det var att arbeta på Saab. Raymond kände direkt att det var en ”perfect match” och när prova-på-tiden var slut blev han erbjuden anställning:

”Det var kärlek vid första ögonkastet, så jag skrev mitt ex-jobb, plockade ut min examen och började jobba på riktigt. Och nu, 8 år senare, trivs jag fortfarande jättebra. Jag har själv en del kontakt med skolan och studenterna. Det är stor skillnad idag, om man jämför med när jag pluggade, idag märker jag ett starkare intresse för att integrera studenterna i arbetslivet och en större medvetenhet kring att locka och behålla talangerna för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen."

Känner en stor ödmjukhet och respekt 

Raymond berättar att det var lite chockartat att komma ut i arbetslivet:

”Jag blev snabbt involverad i ett affär med tyska flygvapnet,  ett projekt som jag så småningom blev team-ledare för. Projekten på Saab är komplexa och har ofta långa löptider, omkring 10 år är inte alls ovanligt, jag kom in i slutfasen då utvecklingsprojektet skulle avslutas - vilket så klart kändes superhäftigt att få vara med om som relativt nykläckt student.”

Det märks att Raymond är bra på det han gör. Han berättar att han fick en snabb inlärningskurva efter skolan:

”Jag känner en stor ödmjukhet och respekt för vad jag är en del av och jag tror att det är nyfikenheten och intresset för ledarskap för mig framåt. För mig är det viktigt med relationer och i början var det ibland tufft att gå från att vara en i teamet till att leda teamet, men jag tycker att ledarskapet är roligt och har lärt mig att agera professionellt i situationer som kan vara jobbiga om man ständigt vill vara omtyckt. Man kan inte vara omtyckt av alla, men så länge jag gör det som stämmer överens med Saabs och mina värderingar så tar jag rätt beslut, även om inte alla håller med mig alla gånger."

Glädjen och energin jag får av att åstadkomma något bra tillsammans med andra är det bästa 

I samband med en omorganisering hösten 2013 fick han förfrågan om att gå in i rollen som sektionschef:

”Det kändes naturligt så jag tackade ja. Det var möjligheten att få jobba närmare mina kollegor i strategiska frågor, att få utveckla fler kontaktytor både internt och externt samt möjligheten att få leda och stötta mina medarbetare kring de dagliga utmaningarna som lockade."

Rollen som sektionschef innebär är Raymond är linjechef för 12 anställda som arbetar i utvecklingsprojekt och är specialiserade på systemsäkerhet, underhållsberedning samt kundutbildning och tekniska publikationer. Rollen handlar ungefär till hälften om operativa ledarskapsfrågor och den andra hälften fylls av strategiskt utvecklingsarbete i ledningsgruppen där strategiskt ledarskap och verksamhetsledning är fokus. Raymond berättar att han sitter mycket i möten, ibland så mycket som 3/4 delar av tiden, och att det blir mycket mejl:

”Jag har alltid varit intresserad av flygteknik, men det är ledarskapet som jag tycker är allra roligast. Glädjen och energin jag får av att åstadkomma något bra tillsammans med andra är det bästa med mitt jobb. Sen är det såklart stimulerande att resa och representera Saab externt, att ingå i internationella sammanhang med andra kulturer – både inom och utanför bolaget, och alla de kontaktytor som uppstår. Jag är väldigt stolt över det vi gör."

Mina mentorer och jag pratar mycket om framtid och karriär 

Raymond hade ingen ledarskapserfarenhet alls innan han började på Saab, utan har vuxit in i ledarrollen och när jag frågar honom om framtiden svarar han att han tycker ledarskapet är så kul att han inte är främmande för att lämna sitt specialistområde för att satsa fullt ut på ledarskapet om han får chansen:

”Men jag planerar inte så mycket, utan försöker fokusera på att göra bra ifrån mig och ta möjligheterna när de kommer.”

Raymond berättar att han har två mentorer, en intern på Saab och en helt oberoende via Unga Chefer:

”Mina mentorskap ger mig jättemycket. Det som är bra när någon av mina mentorer och jag diskuterar en situation är att det inte finns något facit på hur man ska göra, det finns inget rätt eller fel, det är ett tillfälle att ventilera och reflektera tillsammans med någon annan som har lång erfarenhet samt förståelse för mig, min situation och mina utmaningar. Mina mentorer och jag pratar mycket om framtiden, karriären och hur mycket kontroll man ska ta kontra hur mycket man ska ta tillvara på dagen och leva i nuet. Man har en vision, lite idéer och tankar och ju mer man pratar med personer man ser upp till och respekterar, desto tryggare blir man i att allt inte är svart eller vitt. Samtalen hjälper mig i att hitta rätt balans kring prestationskrav, effektivt ledarskap och att finna min egen ledarstil - vilket jag tycker känns fint.”

Här kan du möta fler EGN-medlemmar.