Daniel Stenmark ny vd för EGN Sverige

Daniel Stenmark, tidigare försäljningschef EGN Sverige, tar under maj 2017 över vd-rollen efter Jan Liljero, bolagets grundare och delägare. Jan kommer att vara kvar som mötesledare och delägare.

"Driven av övertygelsen att mötet mellan människor är oersättligt och skapar magi, kommer jag, tillsammans med mitt oerhört kompetenta och varma team, fortsätta att matcha samman de skarpast möjliga nätverksgrupperna för chefer och ledare, och ytterligare vässa leveransen till våra medlemmar”, berättar Daniel, som med stor energi tar sig an sin nya roll.

Det var genom en bekant som Daniel kom i kontakt med EGN Sverige första gången. Via en gemensam vän träffade han Jan Liljero över en lunch våren 2012.

”Jag arbetade då som säljare och affärsutvecklare på ett bolag som skulle etablera kontor i Stockholm. Lite otippat sprang jag på en gammal bekant som föreslog att jag skulle träffa Jan över en lunch, eftersom vi satt på samma kontorshotell. Några planer på att byta jobb fanns egentligen inte, men när Jan i slutet av lunchen gav mig ett erbjudande såddes ett frö som fick gro. Ett par månader senare började jag på EGN.”

Genuin mjukvara

De som följt Daniel under en längre tid vet att ledarskap och nätverkan varit ett signum under en stor del av hans liv. Daniel berättar att han hamnat i ledande positioner sedan han fick sin första riktiga anställning som 21-åring, där han även rört sig utanför näringslivet, bl a under flera år inom ideella sektorn. Hans entreprenörskap har lett honom genom både olika branscher och världsdelar, där han för ett par år sedan bl a var involverad i ett projekt i Sydsudan.

- Jag har fått möjligheten att resa och utsättas för många olika kulturer, synsätt och perspektiv. Det har format mig, både i min problemlösning och i min livssyn. EGNs framgångssaga handlar i grund och botten om en genuin mjukvara, som jag känner mig ett med även utanför jobbet. Det är förstås en stor roll att axla efter Jan, samtidigt känns denna fortsättning både naturlig och väldigt spännande, säger Daniel.

Ett "Årets superföretag"

Att EGN haft stor framgång har uppmärksammats på flera håll. EGN Sverige nominerades 2016 av Veckans Affärer till ett av ”Årets superföretag”, och Daniel är självklart mycket stolt över att ha lett försäljningen och till stor del varit ansvarig för de fina resultat som bidragit till nomineringen.

- Utan vårt fantastiska team hade det aldrig gått! Jag är så tacksam och glad över mina fina kollegor, och den värme som finns i teamet. Vi är enormt stolta över vår företagskultur, och vågar nog säga att det är en kultur vi verkligen lever efter. Tror det ligger mycket i det som Peter Drycker sa: "Kultur äter strategi till frukost”, fortsätter Daniel. Och nog är det kulturen som gjort att EGN Sverige 2017 även certifierades till ett ”Great Place to Work”. 

Fyller ett gediget behov

För fem år sedan hade EGN Sverige cirka 600 medlemmar. Sedan dess har bolaget gjort en spännande resa och i takt med att företaget vuxit, har man gått från 5 till 25 anställda och antalet medlemmar har nära fyrdubblats på fem år. Nu är det cirka 2 000 medlemmar i EGN:s grupper. Daniel förklarar att anledningen bakom tillväxten till mångt och mycket ligger i det faktum att EGN möter ett gediget behov:

- Självklart har även kompetens och bra personal, tydlig struktur och vår väl genomarbetade affärsmodell bidragit stort, men grunden är också att vi fyller ett tydligt behov med det vi gör. Chefer är inte sällan mycket ensamma därute. De flesta förstår hur viktigt det är med utifrånperspektivet, men har tidigare haft svårt att hitta rätt forum. Vi är riktigt bra på att skapa dessa, menar han.

Kännetecken för gott ledarskap

Hur ser då Daniel på ledarskap, han som nu ska leda Sveriges största kompetensnätverk för chefer och ledare? 

- Det är inte helt enkelt att svara på utan att låta klyschig, men ledarskap för mig handlar i grund och botten om att frigöra potentialen och få personerna du leder att växa. Att inte endast se människor för vad de är och gör, utan vad de kan bli. Det centrala för både mig och hela vår ledningsgrupp är att vi som ledare och chefer primärt finns till för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för våra medarbetare att blomstra i sina roller. Bra ledarskap är också för mig synonymt med ömsesidig tillit, förtroende och respekt. Man ska kunna följa sin ledare för att man vill, inte för att man måste och då behöver man leva som man lär. Som ledare är det viktigt att se hela människan och inte släcka engagemang, säger Daniel.

Daniel bor i Örby, Stockholm tillsammans med sin fru Linda och tre barn Caleb (10), Bianca (8) och Wille (7).