Daniel Stenmark ny vd för EGN Sverige

Daniel Stenmark, tidigare försäljningschef EGN Sverige, tar under maj 2017 över vd-rollen efter Jan Liljero, även bolagets grundare och delägare, som nu väljer att växla ner för att förverkliga fler av sina drömmar.

Efter att framgångsrikt ha byggt upp EGN Sverige från start sedan 2008 lämnar Jan Liljero nu vd-rollen efter 9 år. Jan blir kvar som delägare och styrelseledamot och kommer att fortsätta sitt engagemang inom bolaget som mötesledare för några grupper, hålla introduktionsmöten för nya medlemmar och som krönikör i EGN Magazine. Jan älskar sitt jobb och tycker att man skall lämna när det känns som bäst - och att det gör det nu. Efter 38 operativa år med mycket jobb och kalendern som veckans rättesnöre, berättar han att det nu kommer att finnas tid för ännu fler egna val:

”Det är dags att öppna upp för förverkligande av nya drömmar som jag bär inom mig. En dröm som min fru och jag haft är att få göra en lång cykelresa. Den förverkligas nu med start den 26 maj på Sicilien och mål Stockholm.”

De som följt Daniel Stenmark under en längre tid vet att ledarskap och nätverkande varit ett signum under en stor del av hans liv. Daniel berättar att han hamnat i ledande positioner sedan han som 21-åring fick sin första riktiga anställning, där han rört sig även utanför näringslivet - bland annat under flera år inom den ideella sektorn. Hans entreprenörskap har lett honom genom såväl olika branscher som världsdelar, där han för ett par år sedan var involverad i ett projekt i Sydsudan.

”Jag har haft möjlighet att resa och utsättas för många olika kulturer, synsätt och perspektiv. Det har format mig, både i min problemlösning, men också i min livssyn. EGN:s framgångssaga handlar i grund och botten om en genuin mjukvara som jag känner mig ett med, även utanför jobbet. Det är en förstås en stor roll att axla efter Jan, samtidigt känns denna fortsättning både naturlig och väldigt spännande. Driven av övertygelsen att mötet mellan människor är oersättligt och skapar magi, kommer jag, tillsammans med mitt oerhört kompetenta och varma team, fortsätta att matcha samman de skarpast möjliga nätverksgrupperna för chefer och ledare och ytterligare vässa leveransen till våra medlemmar” berättar Daniel, som med stor energi tar sig an sin nya roll.

Nyfiken på Daniel, Jan och vd-bytet?

Här kan du läsa intervjun med Daniel Stenmark

Här kan du läsa intervjun med Jan Liljero