”Behövs verkligen mer jämställdhet i världens mest jämställda land?”

En torsdagsmorgon i början av december slår Restaurang Locals på Malmskillnadsgatan upp portarna för dagens Frukostseminarium på temat ”Behövs verkligen mer jämställdhet i världens mest jämställda land?”.

Studier, rapporter och forskningsresultat visar att jämställdhet och mångfald genererar lönsamhet och framgång i organisationer. Ändå upplever många att det går alldeles för långsamt framåt. Vad kan det bero på? Är det fler riktade insatser för kvinnor och utlandsfödda vi behöver eller finns det något annat sätt?

Fredrik Eklöf på Kichisaga Leadership menar att nyckeln till nästa steg i mångfaldsarbetet ligger i att de av oss som är män inser vad vi personligen har att tjäna på ökad jämställdhet, och att de av oss som är svensksvenska ser vad vi kan tjäna på ökad mångfald. Under en intensiv timme fick vi höra Fredrik Eklöf berätta om vikten av att engagera männen i jämställdhetsfrågan och hur man knyter jämställdhetsarbetet till affärskritiska mål. 

Fredrik Eklöf är forskaren i idé- och lärdomshistoria som sadlade om och grundade ledarskapskonsulten Kichisaga, som utvecklat flera koncept för ökad jämställdhet, mångfald och effektivare ledarskap i stora organisationer. Han är en av få experter i världen på att få vita medelålders män att vilja engagera sig för ökad jämställdhet och mångfald. Han har hållit jämställdhetsutbildningar med såväl Swedbanks koncernledning som analfabeter på Namibias landsbygd och universitetsstudenter i Afghanistan.

Missa inte våra populära frukostseminarier, håll utkik efter inbjudan i din inbox och följ EGN Sverige på LinkedIn och Facebook för att inspireras på temat karriär och ledarskap!