Balansgången mellan det kommersiella och det kulturella är väldigt viktig

Catarina Tagebjer, E-handelschef på Svenskt Tenn, arbetar med att driva den digitala delen av Svenskt Tenn framåt, så att kunder världen över får samma upplevelse online som i den fysiska butiken i Stockholm. 

Svenskt Tenn ägs av en stiftelse, med målet att föra arvet efter Josef Frank och Estrid Ericson vidare i modern tappning och att företaget ska leva för evigt. Allt överskott som verksamheten genererar går till forskning inom bland annat ekologisk hållbarhet, miljövård, genetik, biomedicin och läkemedel.

”Det är verkligen en spännande utmaning att göra detta i dagens digitaliserade samhälle. För Svenskt Tenn är det oerhört viktigt att säkerställa varumärket och produkternas värde långsiktigt och i den oerhört snabba och förändringsbenägna digitala världen så får Svenskt Tenn hitta andra sätt att skapa erbjudanden och kampanjer än de konventionella. Balansgången mellan det kommersiella och det kulturella är väldigt viktig i min arbetsroll.”

Catarina berättar att Svenskt Tenns nya webbplats precis lanserats, där uppdraget delvis var att möta den allt snabbare digitaliseringen av vår tid. Svenskt Tenn har satsat lika mycket på bilder och textinnehåll som på den snabbt växande e-handeln, med kunder i 85 länder. Några viktiga aspekter i projektet har varit responsivitet, väl genomtänkt innehåll, fler valmöjligheter av leveranssätt och betalsätt samt tillgänglighet till direkt information genom bland annat en livechatt.

”För oss har det varit viktigt att möta kundernas behov, och utifrån det skapa en webbplats som erbjuder allt ifrån information och inspiration till ett gediget produktutbud och enkel navigering både i desktop, mobil och läsplatta. Eftersom vi lanserade vår nya webbplats i mitten av september så är det lite för tidigt att säga något förutom att vi har enormt mycket besökare och fått mycket positiv feedback från våra kunder."

Catarina hoppas att hennes medlemskap i EGN leder till många spännande och givande diskussioner om framtiden:

”Till skillnad från många befattningskategorier, där man av tradition inte delar med sig frikostigt av sina erfarenheter, så är min upplevelse som E-handelschef det motsatta. I den här typen av forum är det ofta högt i tak, vilket gör att man får ut mer av att träffa kollegor i samma roll.”

Här kan du möte fler EGN-medlemmar.