oktober 2016

Våga och vinn

Camilla Eriksson, Project Director Crew Operations Air Berlin och medlem i en av EGN:s Vice VD & Vice Presidents-grupper, har arbetat med förändringsledning under nästan hela sin karriär. På Medlemsbloggen skriver Camilla krönikor om ledarskap utifrån perspektivet ”Att våga, är att vinna”, men också om livspusslet och förmågan att hitta sin passion som ger livet mening.

”Den stora utmaningen är att hitta alternativa intäkter”

"Vi ska veta vad, hur, när och i vilket format våra läsare är intresserade av leveransen – helst innan de själva vet.” Denise Kehoe, E-commerce manager på Expressen och medlem i EGN, delar med sig av vilka utmaningar branschen står inför och hur Expressen arbetar för att gå framtiden till mötes.

EGN startar nytt nätverk för chefer inom FMCG

FMCG-bolag står inför stora transformationer, nya krav och ökad medvetenhet från konsumenter. Det finns oerhört mycket att lära, förfina, förbättra eller tänka om helt och hållet. Därför söker FMCG-chefer nu ett forum för att diskutera, bolla och dela erfarenheter med varandra. Detta är bakgrunden till att EGN Sverige startar ett nytt nätverk för FMCG-chefer.

Hon finansierar resan genom att hyra ut lägenheten och båten

Vi är på väg in i en ny värld där 1900-talets värdeutbyte ersätts av co-operation, man arbetar tillsammans på en plattform där man vet exakt vad någon vill ha exakt när de vill ha det. Delningsekonomin med de stora nätplattformarna Uber, Airbnb och DogBuddy i spetsen har fått fäste och möjliggör entreprenörskap i mikroformat. Någon som tar tillfället i akt är Cecilia, nätverksrådgivare på EGN Sverige, som har hyrt ut lägenheten via Airbnb hela sommaren samt två helger nu i september.

Modet att sätta gränser är nyckeln

Camilla Eriksson, Project Director Crew Operations Air Berlin och medlem i en av EGN:s Vice VD & Vice Presidents-grupper, har arbetat med förändringsledning under nästan hela sin karriär. På Medlemsbloggen skriver Camilla krönikor om ledarskap utifrån perspektivet ”Att våga är att vinna”, men också om livspusslet och förmågan att hitta sin passion som ger livet mening.