augusti 2016

Det är genomförandet som får hjulen att rulla

Du håller givetvis med mig. Allt handlar om rörelse framåt. Det låter så självklart men i praktiken långt ifrån givet. Vad är det som gör att vi stannar vid den kloka analysen och strategiplanen – och inte får det att hända i den takt vi vill? Här ska du få några av mina slutsatser, efter hundratals möten med ledare i EGN:s regi.

"Det var kärlek vid första ögonkastet”

När han som 28-åring gick in i rollen som sektionschef på Saab blev han en av bolagets yngsta chefer. Raymond Basudde, medlem i nätverksgruppen "Unga Chefer", berättar att det var en sensationell känsla när han i våras fick uppleva hur Sveriges genom tiderna största exportaffär och en ny generations flygsystem, nya Gripen E, rullades ut.

Du har allt att vinna

”Om du vill gå snabbt, gör det själv – om du vill gå långt, gör det tillsammans”. Ordspråket får en allt större relevans i tider av snabb förändring. Ändå visar studier att mer än varannan chef upplever sig vara ensam med sina utmaningar. Fastna inte där du också. Din framgång är allt mer beroende av samverkan med andra.

Ensam är inte starkast

Att bygga sitt nätverk blir allt viktigare. En del gör det i sociala och digitala forum. Andra gör det i affärssyfte. Allt fler gör det i ett kompetensperspektiv – och det är där du hittar EGN. Vilken styrka att bygga en ”hjärntrust” av skickliga ledare runt dig som du växer tillsammans med!

Ropen skalla - mentorer till alla

EGN:s exklusiva mentorskapsprogram har ett unikt upplägg och riktar sig endast till nätverket Unga Chefer. Medlemmarna i gruppen Unga Chefer matchas med varsin noggrant utvald mentor. Mentorerna kommer från EGN-nätverken och det är livserfarenhet, värdegrund och CV som varit vägledande i matchningsprocessen.

Sara Bern ny mötesledare

Med över 25 års internationell erfarenhet från telekom- och finansbranschen på bolag som Ericsson och Nasdaq OMX har Sara Bern goda erfarenheter av att leda, utveckla och coacha personer i ledande befattning.